2013. május 30., csütörtök

Így még tuti nem hallottad az Omega Lénáját

Kőszeg Város Fúvószenekara 2012-es Tavaszi Hangversenye a Bersek József Általános Iskola tornatermében játszotta az Omega együttes népszerű dalát. Vezényel: Szilágyi Miklós.

Már 1866 óta létezik a csapat

Írásos anyaggal bizonyítható, hogy Kőszeg Város Fúvószenekara Magyarország egyik legrégebben, folyamatosan működő együttese. Az alapítás éve 1866-ra tevődik, amikor is a Kőszegen állomásozó cseh dragonyos lovasezred zenekarát feloszlatták, hangszereiket, hangjegyfüzeteiket és egyéb zenei felszerelésüket eladták.

A zenekar teljes felszerelését Nykodém János egyházi karnagy vette meg. Az azóta eltelt 144 évben a zenekar megszakítás nélkül ápolja és építi a fúvószene hagyományait. A repertoárjukon találhatók klasszikus fúvószenei (polkák, indulók...),- komolyzenei (Bach, Liszt, Bartók), ill. szórakoztató könnyűzenei művek is.

A zenekar több rangos fesztiválon, karneválon képviselte Kőszeget, Vas megyét és Magyarországot. A legjelentősebb szerepléseik közé tartozik a Nizzai Virágkarneválon való részvétel, valamint a Debreceni Virágkarneválon aratott nagy siker.

Nyomj egy lájkot, ha kedveled az Omega együttes dalait.