2013. augusztus 8., csütörtök

Kóbor János: "Idén tavasszal kerestek meg azzal, hogy..."

2013. augusztus 17-én indul útjára a rendkívüli koncertsorozat, először Bátaszéken. Információnk szerint az énekes egyik őse építette a Tolna megyében található templomot, ahol az első előadás megrendezésre kerül.

Milyen kötődésed van Bátaszékhez? - kérdezték Kóbor Jánost.
Tulajdonképpen az egész családom innen származik, egészen az 1700-as évek végétől. Igaz, én Budapesten születtem, bár ez csak egy „véletlennek” volt köszönhető. Édesapám a Nemzeti Banknál dolgozott, így születtem én a fővárosban.

Idén tavasszal kerestek meg azzal, hogy az ország egyik legmagasabb építménye, a bátaszéki templom toronyszerkezete egy kissé megrogyott. Megkérdezték, hogy tudunk-e valamilyen formában segítséget nyújtani, esetleg egy jótékonysági koncertet szervezni. Első gondolatunk azt volt, hogy a tetemes helyreállítási költségekhez egy szimpla koncert bevétele biztosan nem lenne elegendő. Ekkor jött az ötlet, miszerint az Omega rendkívül sok olyan számmal is rendelkezik, amelyeket érdemes lenne oratórikus környezetben előadni, természetesen a rock jelleg megtartása mellett.

Integrálni szeretnénk a templomi orgonát, a nagykórust. Elsősorban azokat a számokat fogjuk kiválasztani, amelyek a templomi környezetben is megállják a helyüket. Végül elhatároztuk: nem csak a bátaszéki templomban fogunk fellépni, hanem egy teljes koncertsorozattal próbáljuk segíteni ezt a nemes ügyet.

Az Omega kiadványai
OMEGA - XI. CD
OMEGA - Tűzvihar CD
OMEGA - Rhapsody CD
OMEGA - Red Star From Hungary CD
Omega - SZVIT CD
OMEGA - Titánium CD
Omega - OMEGA GREATEST PERFORMANCES 2DVD

Forrás: hirhatar.hu

Nyomj egy lájkot, ha kedveled az Omega együttes dalait.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése