2014. június 3., kedd

Kóbor János: "jelentős rockkoncert lesz a Hősök terén"

Nagy Imre és mártírtársai újratemetése, illetve a rendszerváltás 25. évfordulója tiszteletére ingyenes koncertet rendeznek június 16-án este fél hétkor a Hősök terén az Omega és a német Scorpions részvételével – derült ki a Szabadságkoncert elnevezésű esemény tegnapi sajtótájékoztatóján.

Balatoni Monika társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár az Omegát méltatva arról beszélt, ők magukban hordozták a szabadságot. A megemlékezésről szólva elmondta, a közalapítvány, a minisztérium és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem közreműködésében egy szabadság buszt indítanak útjára, amely az ország minden pontjára elviszi a közös siker üzenetét.

Kóbor János, a Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas Omega frontembere a sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, a Scorpionsszal és az Omegával jelentős rockkoncert lesz a Hősök terén. Az énekes a két évfordulón túl megemlékezett a rock and roll születésének 60. jubileumáról is.

Benkő László, az együttes billentyűse azt mondta, ha valaki a 70-es, 80-as években a rendszerváltásról beszél, nem tartották volna normálisnak, majd hozzátette, amit az utcán nem lehetett kimondani, azt ők a színpadon elénekelhették, azt a hatalom „lenyelte”.

Forrás: mno.hu

Nyomj egy lájkot, ha kedveled az Omega együttes dalait.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése