2014. szeptember 7., vasárnap

Az Omega tagjaival járják az országot

Mezőtúri kórus énekel az Omega együttes koncertjein az utóbbi hónapokban.
A felkérés egyszerre elismerés és megtiszteltetés.

Szerencsés találkozás volt az Omega együttes és a Mezőtúri Református Kollégium kórusának közös oratóriumi koncertje idén áprilisban. A túriak szinte együtt turnéznak az Omegával, Békéscsabától Siófokig több helyszínen is együtt szerepeltek Kóbor Jánosékkal.

– Amikor az Omega Oratórium Mezőtúrra érkezett, kaptunk egy felkérést, hogy szerepeljünk ezen a koncerten – idézi fel a kezdeteket Seress Attiláné karnagy, az alig egy esztendővel ezelőtt, főként az intézmény pedagógusaiból alakult kórust vezeti.

– Nem gondoltuk volna azonban, hogy annak a kitűnő hangulatú rendezvénynek folytatása is lesz. Ezért aztán alaposan meglepődtünk, amikor néhány hét múlva ismét megkerestek bennünket, hogy vállalnánk-e más fellépéseket is az együttessel. Óriási megtiszteltetés ez számunkra, aminek természetesen megpróbálunk megfelelni. Így aztán akár negyven fokos melegben is rendületlenül próbáltunk, hogy a közös próbákra már felkészülten érkezzünk. Köszönet jár ezért a kórusunk minden tagjának.

A nyár folyamán több alkalommal is szerepelt az Omega koncertjein a mezőtúri kórus, a legemlékezetesebb azonban mindenképpen a budapesti Hősök terén, több tízezer ember előtti fellépésük volt.

– Több tekintetben is hatalmas élmény volt, hogy a budapesti rendezvényen felléphettünk – emeli ki Kozák Júlia, aki egyfajta „kakukktojásnak” számít ebben az együttműködésben. A mezőtúri énekesnő ugyanis eredetileg nem tagja a kórusnak, ám csodálatos hangja miatt felkérték a szólók éneklésére.


– Egyfelől különleges dolog, hogy az Omega együttessel énekelhettünk, melynek tagjai nem csak vérbeli profi zenészek, de rendkívül közvetlen, segítőkész emberek is. Egy csapat tagjainak érezhettük magunkat, melyben a sztárok szerepe éppoly fontos, mint a kisegítőké, annak érdekében, hogy az előadás minden szempontból kitűnően sikerüljön. Különösen csodálom Kóbor Jánost, aki ma is olyan hihetetlen energiával, első pillanattól az utolsóig tökéletes minőségben énekel, mint évtizedekkel ezelőtt. Másrészt pedig leírhatatlan élmény volt a Hősök terén szerepelni. Ahogy végignéztem a több tízezer emberen, arra gondoltam, hogy vajon kellhet-e egy énekesnek ennél több?

Klikk a teljes cikkért.

Nyomj egy lájkot, ha kedveled az Omega együttes dalait.

Omega kiadványok, érdekességek - KLIKK.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése