2015. május 6., szerda

Jegyzet: Kinek szól a muzsika?

Megszoktuk már, hogy (különösen kampányidőszakban) az előadóművészeket is felhasználják, hogy rajongókat gyűjtsenek maguknak a politikusok. Gondolják, valakiknek a népszerűségi uszályában evickélve nekik is jut a morzsákból.

Dankó Mihály jegyzete.

A rendszerváltás után különösen divattá vált valamelyik oldalra állni – s ez alól nagyon sok híresség, celeb sem kivétel –, ezzel jelentősen elvesztve a másik fél imádatát, tiszteletét. Mert nálunk nehezen tudják elfogadni az emberek a más véleményt, sokaknál a vita helyett a gyűlölet, a másik eltaposása lett a divat.

Szomorú dolog, ha valamelyik zenész, énekes slágerét úgy ítélik meg, hogy az illető melyik párt szimpatizánsa. De az sem lelket melengető, ha egy-egy előadó azért áll valaki mögé, hogy ezzel még több elismeréshez, anyagiakhoz jusson.

Az igazi művészet pártatlan, az emberhez szól, felemel, értékeket hordoz, büszkének kel­lene lenni rá, a hitelesség miatt pedig felülemelkedik a hétköznapok útvesztőin. Remélem, az Ome­ga sem azért megy a felcsúti stadionba, mert az éppen „Orbán Viktor háza mellett áll”, vagy ha igen, ak­kor régen rossz nekik és ne­künk is! És soha sem lehet tudni, kinek mikor húzzák el a nótáját!

- Dankó Mihály -
Forrás: szon.hu

Nyomj egy lájkot, ha kedveled az Omega együttes dalait.

Omega kiadványok, érdekességek - KLIKK.

2 megjegyzés:

  1. Az OMEGA népszerűsége munkán és elismertségen alapszik,nem egy egylemezes ,egynyári csapat.Ismertségük,elismertségük nagyobb mint a magyar politikai elit egészének a világban ,tehát egyáltalán nem feltételezhető ,hogy ily módon szeretnének további rajongótábort szerezni ,egyáltalán elismertséget ,mert az már megvan .A zenész feladata zenélni ,ott és akkor ahol lehetőség adódik ill. szivesen látják . Az igazi elismertség az ,ha nem a politika ,vagy bármi más érdek szerint hallgatja valaki a zenéjüket ... és igazi szegénységi bizonyítvány arra nézve aki saját érdekei szerint szeretne felhasználni, ezáltal megosztani egy olyan bandát amely már nemcsak Magyarországon ,hanem a világban is legendának számít!

    VálaszTörlés
  2. Sajnos a megosztottság világát éljük, a média nagyon igyekszik az embereket különféle színek és elvek mögé felsorakoztatni, és sokan vevők is erre, még egy ilyen évtizedek óta népszerű együttes esetében is. Lehetne úgy is felfogni, hogy lesz egy szép stadionban egy fantasztikus élmény az Omegával, minden politikai hovatartozást félretéve! Hogy Mihály Tamás miért nem lép fel velük, ez legyen az ő magánügye! Ettől még egész biztos nagyszerű élményben lesz részük azoknak, akik ezen rész tudnak venni!

    VálaszTörlés